Informujemy Cię, gdy ktoś zaloguje się na Twoje konto z nowego miejsca. W większości przypadków to Ty, a alert jest po prostu potwierdzeniem.
Kiedy to Ty
Logowanie się z nowego telefonu, nowej przeglądarki lub po wyczyszczeniu plików cookie jest traktowane jako nowe. VPN również sprawia, że znane urządzenie wygląda na nieznane, ponieważ zmienia się lokalizacja.
Kiedy to nie Ty
- Natychmiast zmień swoje hasło.
- Sprawdź swoje zamówienia, czy nie ma na nich niczego, czego nie kupiłeś.
- Sprawdź saldo swojego portfela i jego historię.
- Skontaktuj się z nami i poinformuj, że ktoś inny uzyskał dostęp do konta.
Co zrobimy
Wylogujemy konto wszędzie i pomożemy Ci je zabezpieczyć. Jeśli kupiono coś, co nie było Twoje, również się tym zajmiemy. Nie oczekujemy, że zapłacisz za to, że ktoś inny korzystał z Twojego konta.
Ograniczenie liczby powiadomień
Za każdym razem używaj tej samej metody logowania i pozostań zalogowany na urządzeniach, z których faktycznie korzystasz. Alerty są przydatne tylko wtedy, gdy pojawiają się na tyle rzadko, by je zauważyć.